Novosti

Počela gradnja Wolf Condominium kompleksa u Kolašinu: Domaći brend će upravljati hotelom

Ugovor između domaćih kompanija BB Invest Group i Casa Hospitality Management o upravljanju condo hotelom u okviru Wolf Condominium kompleksa u Kolašinu, potpisan je. Njime je predviđeno da će condo hotelom, koji će činiti centralni dio novog Wolf Condominium kompleksa, upravljati hotelska grupacija Casa del Mare.

Iako je gradnja ovog projekta zvanično započela prije par sedmica, interesovanje potencijalnih kupaca ne jenjava, saopšteno je iz Media biroa.

BB Invest Group još je jedna firma u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsjednika Mila Đukanovića. Kompanija je u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) registrovana u januaru ove godine, a Đukanović je sa Ivanom Burzanovićem osnivač u odnosu 50:50. Izvršni direktor kompanije je Marko Čanović.

Čanović je kazao da je cilj ovog projekta da stvori inspirativno i mirno planinsko mjesto za odmor i investiciju, a Kolašinu kao gradu i turističkoj privredi sjevera Crne Gore bude dodatan stimulans za ekonomski prosperitet.

“Ovim projektom postajemo sastavni dio jedne važne zajednice i naša odgovornost kao investitora je da je podržavamo i da, kroz komunikaciju sa mještanima, kontinuirano učestvujemo u obogaćivanju turističke ponude Kolašina i to je obaveza koju kao kompanija ozbiljno shvatamo. Ne manje važno, razvoj ovog kompleksa pružiće značajne mogućnosti za zaposlenje stanovništvu iz ovih krajeva, imajući u vidu da će, kada condo hotel bude otvoren, cjelokupni kompleks zapošljavati gotovo 100 ljudi kroz
različite modele i okvire, što je velika šansa i za razvoj lokalne ekonomije. U tom smislu, posebno nas raduje što je naš saveznik u ovoj priči iskusan crnogorski brend kao što je Casa Hospitality Management, koja već više od decenije svojim primjerom pokazuje šta znači kvalitetno i odgovorno poslovanje”, dodao je Čanović.

Osnivač Casa Hospitality Managementa, u sklopu koje posluje hotelska grupacija Casa del Mare, Nikola Milić ne krije zadovoljstvo što ima priliku da svoje dugodišnje iskustvo u turizmu i ugostiteljstvu, prenese i na sjever Crne Gore.

“Kao neko ko je svoje prve korake napravio upravo u ovim krajevima, znam da cijenim sve što Sjever nudi, njegovu jedinstvenu ljepotu, ali i mentalitet i ljude koji ga čine. Ljubav prema ugostiteljstvu, lokalnom dobru, turizmu i ljudima je uvijek inspirisala napore hotelske grupacije Casa del Mare da, u svakoj sferi poslovanja, budemo bolji i
inovativniji. Kao jedna porodična priča koja počiva na temeljima prijateljstva i uvažavanja, trudimo se da, osluškujući potrebe zajednice u kojoj poslujemo, konstantno učimo od onih sa kojima sarađujemo. Zadovoljstvo nam je što možemo biti podrška kompaniji BB Invest u ovom projektu, i uvjeren sam da ćemo zavrijediti i povjerenje lokalne zajednice da ovaj hotel učinimo ponosom ne samo Kolašina, već i
cjelokupnog sjevera Crne Gore”, istakao je Milić.

Hotelska grupacija Casa del Mare postoji već 13 godina i u svom sastavu ima pet malih luksuznih hotela na crnogorskoj obali.

Casa del Mare, kao domaći brend koji je stavljajući u prvi plan lokalno i dobro iz Crne Gore postao sinonim za kvalitetnu uslugu, dobitnik je mnogih prestižnih domaćih i regionalnih nagrada, saopšteno je.

Na svega nekoliko minuta of centra grada i ski staza, Wolf Condominum kompleks u svom sastavu imaće hotel visoke kategorije sa 60 hotelskih jedinica, 64 stanova i turističkih apartmana, kao i poslovne prostore koji su u prodaji od prošlog mjeseca.

U sklopu Wolf-a kupci i posjetioci će takođe imati pristup spa i wellness centru, teretani i bazenu, te hotelskom baru i ekskluzivnom restoranu jedinstvenog gastronomskog koncepta.

Rok za izgradnju kompleksa Wolf Condominium vrijednosti oko 15 miliona eura i obima 13.000 kvadratnih metara je tri godine, naveli su iz kompanije.